Lakberendezés

Lakberendezés, lakberendezési trendek, lakberendezési ötletek. Hogyan rendezzük be otthonunkat?

Hálószobatitkok a lakberendezésben

Hálószoba
(A képet a Balázs Building General Kft.-től kaptuk.)

A hálószoba kialakításánál elsősorban, mindenkinek a saját ízlését kell, hogy figyelembe vegye, de ezek mellett, alkalmazhatunk olyan praktikákat is, melyekre magunktól nem gondoltunk volna. Ebben a cikkben, pár ötletet találtok, ami lehet, megkönnyíti a munkátokat.

Sokak szerint az egészség egyik alapja a jó alvás.

Fordítsunk a hálószoba kialakítására kicsit több időt, és jól gondoljuk át minden részletét, legyünk kreatívok, használjuk a jó ízlésünket, találjunk ki egyedi megoldásokat a bútorok elhelyezésére, hogy egy otthonias és hívogató szobát kapjunk. A kis szobáknál figyeljünk az összhangra, hogy a végeredmény, ne legyen se zsúfolt, se kopár. A lakás legcsendesebb részén alakítsuk ki, és még ez mellett, ha lehetőség van rá, legideálisabb, ha keleti fekvésen helyezkedik el. Használjunk lágy és meleg színeket, ezek nyugtató hatással bírnak.

Mit kell tudnod, ha Minimál stílusú otthont szeretnél?

A minimál stílus rendkívül elterjedt volt az utóbbi években, és biztosan így lesz az elkövetkezendő esztendőkben is, hiszen a minimalista vonalak sosem mennek ki igazán a divatból.

A stílus két legfontosabb és legszembetűnőbb jellemzője az egyszerű forma, valamint a rend, és bár a minimális stílus így külső szemmel egyszerűnek tűnhet, igazából csak akkor tapasztalja meg valaki igazán, hogy milyen bonyolult is ez, amikor elkezdni megtervezni saját minimál stílusú otthonát.

Ami a minimál stílus színeit illeti, főleg a fekete, a fehér, a szürke, illetve a barna és ezek árnyalatai jellemzőek rá, tehát a színpaletta meglehetősen korlátozott ebben az esetben. Az, hogy valaki csak ezeket a színeket használja bútorválasztásnál vagy berendezésnél nagy önfegyelmet igényel, hiszen nem mindenki válik meg azoktól a személyes tárgyaktól, amelyek elütnek a minimalista színekkel, viszont annak érdekében, hogy teljes legyen a rend és a harmónia, mindentől meg kell szabadulni, ami nem illik bele az összképbe. A minimál stílusú lakásokban nincs hely az apró-cseprő holmik számára, hiszen ha valami szétszór vagy rendetlen, az már azonnal meglátszik a lakásban. A minimál stílus teljesen a harmóniára épül, ezért is fontos annyira, hogy minden tárgy a helyén legyen, és hogy a színek passzoljanak egymáshoz. A minimál stílusú otthon berendezéséhez ismerni kell néhány finom trükköt, viszont némi szépérzékkel bárki belevághat a tervezésbe, nem feltétlenül szükséges egy lakberendező segítségének igénybe vétele ahhoz, hogy arányos és szép minimalista otthont rendezzen be magának.

Oldalak