Hogyan válaszunk kanapét?

Levi kanapéágy

Erre a kérdésre az lenne a válasz, hogy rendkívül körültekintően!

Megfontoltan, óvatosan, tervezetten, felkészülten, toleránsan, kipihenten, türelmesen, tettre készen, józan elmével, kiegyensúlyozott lélekkel, teherbíró fizikummal, jól működő kommunikációs készséggel!

Megfontoltan, hiszen a lakás központja a kanapé. A feltöltődés, a pihenés, a családdal közös kikapcsolódás szerves része. Óvatosan, mert, ha nem számoljuk ki pontosan milyen méretű, funkciójú, színűt kell beszerezni, sokáig kell majd együtt élni a tévedéssel. Tervezetten, mert ki kell számolni, mennyi pénzünk van, mennyit ér nekünk a bútordarab, milyen minőséget engedhetünk meg magunknak. Felkészülten, hiszen a házhozszállítást a cipekedést, az időveszteséget bele kell kalkulálni.

Toleránsan, hiszen a lelkesedés hevében, elengedjük fülünk mellett, hogy feleségünk, hófehér alapon virágmintásat akar, vagy férjünk, hatalmas fekete bőr huzatút és a boltban derül ki, az izgalmak közepette, hogy nem is ismerjük azt az embert, akivel összekötöttük az életünket és inkább a nekünk tetsző kanapéval mennénk haza, mint vele, vagy, hogy vége az életünknek, ha az általa választott darabbal kell egy házban élni. Kipihenten, hiszen rettenetes megpróbáltatás a boltról boltra járás, a színek közötti hezitálás, a gyors fejszámolás és a többi fáradalom, ami ezzel jár.

Türelmesen, mint már említettük, egyrészt családtagjainkkal, másrészt esetleg az eladókkal, hiszen tudjuk, stresszhelyzetbe milyen irritáló az kiszolgáló személyzet, vagy azért mert nem szól egy mukkot sem, vagy azért mert lyukat beszél a hasunkba, de lehet, hogy rágózik, telefonál, túl közel áll, túl halkan beszél, szemüveges vagy balkezes, de lehet sunyi a szeme, vagy kellemetlen árnyalatú barna a haja. Kemény pszichikai hadviselés bontakozhat ki alkalomadtán eladó és vevő között, amíg a választott darabról kiegyezve kiderül, hogy szimpatikusak egymásnak és egyszer akár egy kávét is megihatnának együtt, de facebookon minden esetre ismerősök lesznek. Tettre készen, hiszen végig kell csapatni a városon, a forgalmon, az embertömegen, vagy látáskárosodásig keresgélni az interneten, míg megtaláljuk a megfelelő darabot, aztán ki kell fizetni, ki kell szállíttatni, helyet kell neki csinálni és becipelni a lakásba.

Levi kanapéágy

Józan elmével, kiegyensúlyozott lélekkel, hogy sem válásig sem tettlegességig ne jussunk. Teherbíró fizikummal, a fent említettek miatt is, hiszen rohangálni és cipekedni kell. Jól működő kommunikációs készséggel, szintén a fentebb említettek miatt, hiszen időben le kell tárgyalni a családdal ki mit szeretne, miért nem akarja például a párunk azt amit mi, megérteni azt, hogy nem is azért nem tetszik neki a kék-zöld-vörös kockás mert minket gyűlöl teljes szívéből, hanem mert elsőben bántotta a padtársa akinek hasonló mintájú pulóvere volt. A jó kommunikáció és persze az acél türelem elvezethet mindenkit a megfelelő kompromisszumhoz.

Sokakat talán elijesztene egy hasonló megpróbáltatás, de nem kell lemondani a kanapé vásárlásról! Hiszen mint említettük, az otthon központja és dísze is. Ha odafigyelünk és ráedzünk, biztosan túléljük a fáradalmakat és boldog megelégedéssel birtokolhatunk egy új, kényelmes, tetszetős bútort. Emellett az is szempont, hogy amennyire bonyolultnak tűnik a kanapé vásárlás, ugyanolyan frusztráló az, hogy halogatjuk az esedékessé váló beruházást. Jobb túl lenni rajta, hiszen ha már kialakult az igény, biztosan szükség is van a változtatásra, cserére. Minden apró változtatás színt visz a hétköznapokba, egy kanapé pedig szerencsés esetben hosszú évekig lesz a birtokunkban, így sokáig lesz időnk kipihenni a fáradalmakat, amelyek összevetve az előnyökkel már nem is tűnnek olyan rettenetesnek.

Moderno kanapéágy, íves karfával

A képek forrása: Franciaágyak, kárpitos bútorok az Italex-től

Ajánlott bejegyzések:

A sarok ülőgarnitúra kiment a divatból?

Minden Nő álma az volt, hogy sarok ülőgarnitúra legyen a nappaliban, a szobában. Már akkor is többnyire, olyan helyekre került ez a nagy helyigényű kárpitos bútor, ahová nagyon nem illett.

Lakásfelújítás tippek, ötletek

Amikor tervbe vesszük a lakásfelújítást, minden lakásfelújítás megoldásra, tippre, ötletre kíváncsiak vagyunk. Mi a legújabb fürdőszoba divat, hogyan szoktak manapság...